2015. november 18., szerda

Karácsonyosodjunk!

Mivel most nem olvasok semmit arra jutottam, hogy így, november közepén neki állok a karácsonyi témának. Igen ez is amolyan lesz, mint a Coco Chanel féle téma csak persze karácsonnyal. Most karácsonyi hangulatfokozókat szeretnék összegyűjteni. Remélem tetszeni fog és nem csak olyan unalmas sokat ismételgetett semmiség lesz!

Az egyik alapvető és biztos módszer a zene. Persze ezzel nem mondtam szinte semmi újat. Amitől azonnal táncra perdülök, és szinte neki állok ajándékot csomagolni vagy fát díszíteni, na, az a tökéletes karácsonyi szám. Rögtönöztem egy 5-ös listát a kedvenceimből.


5) Mariah Carey:All I Want For Christmas Is You. Igen, tudom unalomig ismételt szám, de ha egyszer tényleg annyira jó, hogy amint meghallom, hozom a kakaót és a Reszkessetek betörők egy részét? Nagyon jó még ebből a számból a Fifth Harmony átdolgozása.

 

4) Wham:Last Christmas. Jó, először csak viccből hallgattam meg, de aztán egyszer csak HOPP… Megtetszett. Azóta kívülről fújom és természetesen ragasztom át a barátaimra is ;)

 

3) Pentatonix -Tori Kelly: Winter Wonderland/ Don’t Worry Be Happy. A címből is látszik, hogy nem teljesen karácsonyi séma, de annál jobb. Gondoljunk bele, egy szám, ami arról szól, hogy milyen jó télen sétálni és, hogy ne aggódj légy boldog? Szintén van még egy nagyon jó változata bár az csak a Winter Wonderland Michael Bublé előadásában.

 

2) SNC-Kristen Bell: Text Me Merry Christmas. A szám ötlete és kivitelezése fantasztikus a két fiatal, akit elszakít a munka, de tartják a kapcsolatot Facebookon, Snapchaten stb.

 

1)Leighton Meester: Baby Please Come Home. Ez a színész/énekesnő zseniális! Mint a legtöbb ember én is Blair Waldorfként találkoztam vele még az Upper East Side-on. Aztán később szépségkirálynőként, aki country-t énekel vagy szobatársként, aki macskákat nyír ki egy mosógéppel. De Blair szerepén kívül, na, jó nem tudok választani. Szeretem énekesnőként is. Egyértelmű volt, hogy ez lesz az első.

 

+1) Glee. Igen Glee. Tudom szintén érdekes választás, de én nagyon szeretem. Találtam a youtube-on egy válogatást a teljes karácsonyi számaikból durván 3 órán keresztül. Na, ennyire még én se vagyok megszállott.

 

A másik hangulatfokozó (számomra) a sütés. A filmekről, könyvekről majd külön csinálok bejegyzést, mert azzal már tényleg irgalmatlan hosszú lenne. Na de vissza a sütikhez.

Tavaly karácsonyra kaptam meg a macaron készítő szettet (amit egyébként azonnal nem tudtam használni, mert minden zárva volt és persze mandulalisztet nem kaptam a szetthez) ezért nagyon karácsonyi hangulatot kölcsönöz a sülő massza és az olvadó csoki krém. Persze írhatnám még a kuglófot, de azt mi nem igazán szoktunk sütni. Nálunk szintén hagyomány a pohárkrém. Elég, ha annyit elmondok, hogy van benne fél üveg nutella, 2 csomag vanília puding és habtejszín, persze felverve.  Nem igazán süti, de akkor is karácsonyi illata van. Körte befőzés. Most képzelem, hogy nézhetsz, kedves olvasó. Körte befőzés? A szegfű illata körbe lengi a lakást és az a kellemes meleg plusz mellé a finom langyos körte…

 

Ami még segít az a sorozat. Igen a filmek külön lesznek, de a sorozatok nem. A sorozatok előszeretettel csinálnak karácsonyi különkiadásokat. Ebből is összegyűjtöttem 3-at mert annyi van mint égen a csillag csak nem feltétlenül adnak karácsonyi hangulatot. Persze ez nem olyan sorrend, ami arra épül, hogy melyik mennyire jó vagy nem jó. Mindet megéri megnézni valamiért, más nem a hangulatért.

3) Mesék a kriptából: Télapó itt. van Ez a rész az egész sorozat legbetegebb és legőrültebb része. A sorozat amúgy se a valósághű húzásairól vagy realizmusáról híres, de egy elmebeteg télapó azért valljuk be elég kemény. És nem is úgy indul a rész. A feleség megöli a férjét és el akarja tüntetni a nyomokat, na, már most simán lehetne ez is a rész, de az író megspékelte egy intézetből szökött elmebeteg mikulásruhás sorozatgyilkossal. A nő persze nem hallja a híreket, mert kint (egy szál selyem köntösben) ássa el a férjét, naná, hogy kizárja magát, de persze időben sikerül bejutnia. Nem lövöm le a poént, de a lényeg, hogy van egy kislánya, aki csak az ablakba felmászó mikulásruhát látja, a mikulás arcát nem…

2) Gossip Girl: Római vakáció. AZ Upper East Side sose unalmas, de karácsonykor meg pláne. Serena ajándékot akar venni Dannek csak nem tudja mit ezért inkább a legjobb barátjához valamint régi exéhez, Vanessához fordul segítségért. Eközben Blair szintén hozza a megszokott formáját, megszállottan nyomoz Chuck után, de persze mindezek mellett szervezi a karácsonyi ünnepséget, mert haza jön az apukája, igaz, hogy új párja Roman társaságában.

1) Jóbarátok: A karácsonyi tatu. Ez a rész fergeteges. A lényege, hogy Ross szeretne Bennek, a fiának egy kicsit mesélni a zsidó szokásokról és persze a hanukáról, mert Ben anyukái ezt nem tették meg. Bérelni szeretne a kis előadásához egy mikulás jelmezt is, de az sajnos elfogyott a kölcsönzőbe. Így lett Rossból karácsonyi tatú. Chandler beugrik mikulásként félbeszakítva Ross történetét, Joe pedig önmagát adja Superman szerepében. Érdekes rész az egyszer biztos.

Remélem tetszett a válogatásom, ötletelésem és meghoztam a kedveteket egy kis zene hallgatáshoz, sütéshez vagy épp sorozat nézéshez. Tervezek még ilyet könyvekkel és filmekkel, de majd meglátjuk, hogy alakul. Addig is, Sziasztok! J

  U.I: Kommentár a képkehez. Az első kutyusos kép anniyra édes volt, muszáj bele tennem. Csak azt sajnálom, hogy nálunk még nincs hó, ezért a sajátomról nem tudok csinálni. A másik kissé morbid kép természetesen a mikulást ábrázolja a sorozatból. A harmadik pedig Ross mint karácsonyi tatu. Ami a kutyusos kép környéki szöveget illeti fogalmam sincs, hogy miért olyan nagy a sorköz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése