2016. március 8., kedd

J. A. Redmerski: A soha határa

„Két ember, aki képtelen volt sírni, most együtt zokog, és ha a világnak hirtelen vége lenne, elégedetten halnék meg.
Vannak olyan könyvek, amelyekről nagyon könnyű írni. Amikor az ujjaim szinte repülnek a billentyűzeten. Aztán vannak még olyan esetek, amikor egy kicsit nehezebb az írás és talán elő kell vennem a könyvet, mert nem emlékszem pontosan nevekre, helyszínekre stb. De e legrosszabb mindenképpen az, amikor bámulom a képernyőt akár órákig és végül elmentem az üres dokumentumot, hogy tudjam, arról a könyvről még írnom kell. Persze ez nagyon kétségbeesetten hangzik. Talán úgy mintha valaki erőltetné az írást. De ez nem így van. Azért írok, mert szeretek írni. Az mindegy, hogy egy novellát, könyvet vagy éppen egy bejegyzést. Szerencsére azokból a könyvekből, amelyek nem szeretnek bejegyzésbe kerülni kevés van. Sajnos a mai viszont egy ilyen. Valamint még itt az elején szeretnék boldog nőnapot kívánni minden lánynak és nőnek !


Tipikus…

Camryn egy arc és név nélküli modell képében
(Kép a Pinterest táblámon az összesse többivel)
A tökéletes rossz-jó fiúkról már ejtettem egy-két szót Nick kapcsán (Geek Girl bejegyzés itt) akikkel szinte minden romantikus könyvben találkozhatunk. Titokzatosak és elérhetetlenek majd jön egy lány, aki megváltoztatja őket és onnantól kezdve megértőek, nyitottak és hihetetlenül szerelmesek. Persze ehhez hozzátartozik még egy kis szerelmi vívódás és a végén egy hatalmas dráma egy még nagyobb csattanóval, de mondanom se kell mindenki szeretni fog mindenkit a könyv legvégén és teljes lesz a boldogság.

A karakterekről csak röviden

Andrew Parrish (Lucas Medeiros) egy
Pinterest felhasználó szerint
Nem áll szándékomban egyesével elírni olyan emberek jellemét, akiknek a nevét össze lehet keverni bármelyik hasonló könyv szereplőivel. Például kis eltérésekkel Abby simán lehetne Camryn. Persze, ezt nem kell véresen komolyan venni, mert nem ugyanolyanok. Egyszerűen nagyon hasonlítanak, mint a legtöbb regény-sorstársuk. Ez nem baj, mert a főszereplő lánynak az tesz jót, ha nem egy túl komplex karakter, mert akkor lányok milliói nem tudják beleképzelni magukat ami, lássuk be, nagyon rossz. Andrewt már fent kifejtettem így nem is maradt több főszereplő csak a szokásos támogató karakterek. A legjobb barátnő és a testvérnek számító (sokszor ténylegesen vérrokon) barát. Esetünkben több testvérről van szó, de ők se kaptak sok szerepet. Megfigyeléseim közé tartozik, hogy az anyukán fontos szerepe van. Akár jelen van, akár nem. Akár életben van, akár nem. Ez itt is megállja a helyét, de persze szegény mama se jutott sok jelenethez.


A történet

Végül egy NEM általam készített montázs
Ahogy már kifejtettem nem kapnak a mellékszereplők túl sok szerepet. Ez nem az író hanyagsága egyszerűen nem illenek a sztoriba. Andrew és Cam találkoznak egy buszon. Nem lesz nagy spoiler ezért elárulom, együtt elkezdenek utazgatni. Körülbelül ennyi mindenféle elszólás nélkül. Mivel a két szereplő járja Amerikát, a többi szereplő nem is igazán kap esélyt. Ettől függetlenül vannak még itt gyöngyszemek, nem véletlenül beszélünk egy (trilógiáról/sorozatról?) egy folytatásos könyvről. Bár őszintén nem tudom, hogy elolvassam-e a második részt. Ez nem a könyv hibája egyszerűen mostanában túl sok volt NA-ból. Szeretném hangsúlyozni, hogy a könyv TETSZETT csak rossz az időzítés.

Kinek ajánlom: Mindenkinek, aki szereti az NA (New Adult) könyveket vagy aki egy kis romantikára vágyik, persze felsőfokon nem a kézfogós kategóriában.

Értékelés:

Amit most hallgatok: Mikor újranéztem A nagy nap című filmet akkor hallottam meg először Michael Bublé számát. Ezen kívül itt van még CherLloyd egy régebbi száma valamint a Szex és New York főcímdala. Tudom, érdekes válogatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése